
Składniki
1 szczypta
1 łyżeczka
4 łyżki
500 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz i oczyść mięso. Przetnij i lekko rozpłaszcz tłuczkiem, tak by powstały kotleciki.
Krok 2
Posiekaj płatki róży i rozetrzyj z olejem oraz przyprawami. Rozsmaruj na przygotowanych wcześniej kawałkach mięsa.
Krok 3
Wykładaj na dobrze rozgrzaną suchą patelnię. Smaż z obu stron na złoty kolor, po ok. 5 min.
Krok 4
Podawaj z dowolnym dodatkami – ryżem, pieczonymi ziemniakami czy kuskusem i warzywami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej