Kurczakowe fingerki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczakowe fingerki

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi dokładnie myjemy, osuszamy, kroimy w średnie paski, posypujemy marynatą, odstawiamy na 10 minut.

Krok 2

2 łyżki bułki tartej mieszamy z płatkami pomidorów, a pozostałą bułkę z białym sezamem. Paski mięsa panierujemy w mące, następnie w rozkłóconym jajku i dalej 1/3 pasków w bułce zmieszanej z sezamem, 1/3 w bułce z płatkami suszonych pomidorów, a pozostałe w obu panierkach.

Krok 3

Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Najlepiej smakują od razu po przygotowaniu.

Bernadetta

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczakowe fingerki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczakowe fingerki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczakowe fingerki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczakowe fingerki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczakowe fingerki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczakowe fingerki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczakowe fingerki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczakowe fingerki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak w piwie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej