Llonguets - katalońskie bułki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Llonguets - katalońskie bułki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

10 gramów

0.5 kilograma

null

5 gramów

null

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj wszystkie składniki zaczynu, by powstała jednolita masa. Przykryj ściereczką i odstaw do lodówki na 24 godziny.

Krok 2

Następnego dnia dodaj wszystkie składniki ciasta właściwego do wyrośniętego zaczynu i wyrabiaj ciasto najlepiej robotem kuchennym przez około 10 minut.

Krok 3

Przełóż ciasto na blat, uformuj bardzo duży prostokąt i złóż w wałek.

Krok 4

Pokrój ciasto na 10 części, ułóż płasko na blaszce stroną cięcia, przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 1 - 1,5 godziny.

Krok 5

Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 20-25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Llonguets - katalońskie bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Llonguets - katalońskie bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Llonguets - katalońskie bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Llonguets - katalońskie bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Llonguets - katalońskie bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Llonguets - katalońskie bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Llonguets - katalońskie bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Llonguets - katalońskie bułki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
20 osób ogląda przepis:
Sernik z brzoskwiniami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej