
Składniki
1.5 litra
3 sztuki
0.75 szklanki
1 pęczek
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj miętę, a następnie wymieszaj z wiórkami kokosowymi.
Krok 2
Uformuj kule lodowe o średnicy 3-4 cm.
Krok 3
Otocz je w roztrzepanych jajkach, a potem w wiórkach kokosowo-miętowych. Zamroź.
Krok 4
Kiedy będą mocno zmrożone, raz jeszcze opanieruj.
Krok 5
Wrzuć na rozgrzany olej i smaż 30 sekund. Podawaj natychmiast po przyrządzeniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej