Kruche babeczki z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kruche babeczki z owocami

Autor: ILoveBake.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

300 gramów

200 gramów

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiewamy, dodajemy masło i siekamy je nożem. W osobnej misce ucieramy mikserem żółtka z cukrem. Wszystko razem szybko zagniatamy. Wkładamy na pół godziny do lodówki. Po tym czasie 2/3 ciasta rozwałkowujemy na grubość około 3- 4 mm i wylepiamy foremki (uprzednio posmarowane lekko masłem).

Krok 2

Owoce zasypujemy 2-3 łyżkami cukru i 2 łyżkami mąki ( w przypadku świeżych dodajemy 1 łyżkę), mieszamy. Następnie do każdej foremki dodajemy po łyżce owoców, aby utworzyły równą powierzchnię, aż po brzegi. Wałkujemy pozostałą część ciasta, tniemy na około 1 cm paseczki, po czym nakładamy na wierz owoców, tworząć kratkę. Wierzch lekko smarujemy wodą i posypujemy cukrem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez ok. 25 min.

Krok 3

Po wyjęciu czekamy do wystudzenia i dopiero wyciągamy z foremki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kruche babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szyszki z krówek
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej