Pudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

0.25 łyżeczki

3 łyżki

2 szklanki

200 gramów

1 łyżka

3 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do 1 szklanki mleka kokosowe wbij oba jaja, dodaj cukier brązowy oraz sól i wszystko dokładnie zmiksuj.

Krok 2

Masę wlej do 4 żaroodpornych foremek i wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C. Piecz przez 45-50 minut.

Krok 3

Do pozostałej szklanki mleka kokosowego dodaj obie mąki oraz 3 łyżki cukru.

Krok 4

Zmiksuj i podgrzewaj do momentu, gdy masa zgęstnieje i będzie mieć konsystencję śmietany.

Krok 5

Pudding udekoruj ostudzoną śmietaną i posyp wiórkami czekoladowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kapuśniak z wołowiną
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej