
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżeczka
3 łyżki
2 dekagramy
4 łyżki
1 opakowanie
2 kilogramy
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka do gotowania ryb wlać zimną wodę do wysokości 1/2.Dodać 2 łyżki soli,12 ziaren pieprzu i listki laurowe ,a\talarki cebuli i ocet.
Krok 2
Rybę ułożyć na kratce i wstawić do garnka.Całość doprowadzić do wrzenia.Zdjąć z ognia,przykryć,odstawić na 3 godziny.
Krok 3
Z wywaru wyjąć kratkę z rybą.Z ryby usunąć ości i skórę.Przykryć folią i odstawić na godzinę do lodówki.Ochłodzony filet przełożyć na półmisek.
Krok 4
Majonez wymieszać z posiekanym koperkiem.Równomiernie posmarować łososia.Żelatynę rozpuścić w 1/2 l.przecedzonego wywaru z ryby.Na rybie ułożyć cienkie plasterki ogórka tak,aby jeden zachodził na drugi,imitując rybią łuskę.Całość posmarować tężejącą galaretką.Ponownie wstawić do lodówki.Udekorować koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej