Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą

Autor: Wokalista

ratingratingratingratingrating

3

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

131 osób wydrukowało

Pobierz pdf

97 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

12 łyżek

2 sztuki

2 szczypty

90 dekagramów

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie płuczemy (najlepiej kilka razy).

Krok 2

Cebulę siekamy w cieniutkie półtalar ki i podsmażamy na oliwie aż się zeszkli. Dodajemy cukier i jeszcze chwilę smażymy. Następnie dodajemy ocen, koncentrat i przyprawy. Mieszamy i dusimy kilka minut.

Krok 3

Na koniec dodajemy gorczycę i zdejmujemy z ognia. Studzimy. Pokrojone na niewielkie kawałki śledzie przekładamy warstwami z przygotowanym sosem. Wstawiamy do lodówki.

Wokalista

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej