Łosoś ze Szparagami i Truskawkową Salsą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś ze Szparagami i Truskawkową Salsą

Autor: Just My Delicious

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 pęczek

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

6 sztuk

1 pęczek

1 szczypta

1 łyżka

6 sztuk

4 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowanie łososia: Łososia opłucz pod bieżącą wodą i ułóż na folii aluminiowej. Z obu stron skrop go octem, posól i popieprz również z obu stron. Na wierzchu ułóż masło, obsyp papryką, smażoną cebulką w kostkach, poukładaj gałązki bazylii, oregano oraz kolendry. Całość owiń w folię tak aby na czubku był mały wylot powietrza. Piecz na grillu lub w piekarniku rozgrzanym do 180C przez ok 40 minut.

Krok 2

Przygotowanie szparagów: Szparagi opłucz i odłam ich dolny koniec. Ugotuj je układając w naczyniu do gotowania na parze. Gotuj do momentu, aż będą al dente. Możesz je też upiec na grillu w 180C przez 7 minut.

Krok 3

Przygotowanie truskawkowej salsy: Umyte truskawki pokrój na bardzo drobną kostkę. Cebulki też drobno pokrój i dorzuć je do truskawek. Wymieszaj wszystko z pozostałymi składnikami i już.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś ze Szparagami i Truskawkową Salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś ze Szparagami i Truskawkową Salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś ze Szparagami i Truskawkową Salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś ze Szparagami i Truskawkową Salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś ze Szparagami i Truskawkową Salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś ze Szparagami i Truskawkową Salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś ze Szparagami i Truskawkową Salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś ze Szparagami i Truskawkową Salsą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej