Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni.

Krok 2

Po kilku minutach dodajemy kostkę czosnkową, sos słodko-kwaśny i pomidory z puszki (razem z zalewą).

Krok 3

Gotujemy na wolnym ogniu około 15 minut.

Krok 4

W między czasie gotujemy makaron, który po odcedzeniu dodajemy do sosu.

Krok 5

Całość mieszamy i serwujemy. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej