Makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem
łatwe
255 osób zapisało

Składniki
160 gramów
280 gramów
4 łyżki
300 gramów
2 garść
4 łyżki
do przygotowania sosu:
120 gramów
120 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Mięso pokroić w drobne paski, a następnie usmażyć na oliwie.

Krok 2
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Dodać do niego mięso, lekko podgrzewając.

Krok 3
Przygotować sos Knorr poprzez wymieszanie sosu ze śmietaną i wodą. Sos dodać do makaronu i mięsa. Całość wymieszać.

Krok 4
Na koniec dodać szpinak do pozostałych składników na patelni i całość chwilkę podgrzewać, dokładnie mieszając. Gotową potrawę na talerzu można przyozdobić listkami świeżej bazylii.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: fosforu, witamin: A, B3, B6, kwasu foliowego.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej