Makaron z masłem i parmezanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z masłem i parmezanem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1

3

350 gramów

1 sztuka

1 pęczek

100 mililitrów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w wodzie z kostką Knorr. Odcedź.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na maśle, dodaj posiekaną natkę z zalej białym winem. Gotuj do momentu odparowania płynu.

Krok 3

Makaron wymieszaj na patelni cebulą i natką, przesmaż chwilę, dodaj parmezan i wymieszaj. Podawaj udekorowany listkami natki pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z masłem i parmezanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z masłem i parmezanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z masłem i parmezanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z masłem i parmezanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z masłem i parmezanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z masłem i parmezanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z masłem i parmezanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z masłem i parmezanem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Żur z kiszonych rydzów
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej