Makaroniki kokosowe z polewie czekoladowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaroniki kokosowe

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na pianę dodając cukier i cukier puder. Do ubitej piany dodać sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Po wymieszaniu dodać delikatnie wiórki kokosowe. Umyć szprycę i dodać do niej masę. Andruty o długości 4cm. położyć na blaszce, a na nie masę z piany i wiórek kokosowych. Blachę odstawić na kilka godzin żeby makaroniki wyschły. Piekarnik rozgrzać do temperatury 125-150stC i włożyć do niego blaszkę z ciasteczkami na 30 minut. Po upieczeniu wyjąć blachę i ostudzić ciasteczka. Polewę czekoladową włożyć do garnuszka i rozgrzać na parze. Makaroniki z piany i wiórków kokosowych, jeden po drugim, zamoczyć w czekoladzie do połowy i odłożyć je do wystygnięcia. Podawać gdy czekolada będzie już twarda.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaroniki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaroniki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaroniki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaroniki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaroniki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaroniki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaroniki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaroniki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej