Makrela przybrana warzywami na sposób sopocki
średnie
7 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
200 gramów
null
4 łyżki
1 łyżka
null
2 łyżki
100 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryby dokładnie umyj i obficie skrop sokiem cytryny, oprósz solą i pieprzem, odstaw na 30 minut, aby przeszła aromatem.
Krok 2
Cebule obierz, posiekaj w kostkę i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3
Dodaj rozkrojone na ósemki, obrane ze skórek pomidory i osączone z zalewy polówki pieczarek.
Krok 4
Dopraw do smaku i duś przez 15 minut na małym ogniu.
Krok 5
Na wierzchu warzyw ułóż ryby i duś jeszcze przez 25 minut pod przykryciem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej