
Składniki
0.5 kilograma
2 łyżki
1 szczypta
0.5 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię wydrąż z farfocli i pestek, obierz ze skórki i pokrój na plastry grubości 2 cm.
Krok 2
Na blasze rozłóż dynię, skrop oliwą, posyp pokruszoną kostką czosnkową i pieprzem kajeńskim. Piecz w 180 stopniach przez 40 minut.
Krok 3
Wyjmij i poczekaj aż wystygnie. Zmiksuj.
Krok 4
Ser pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj na dużych oczkach tarki. Na talerze nakładaj pure z dyni, a na wierzchu układaj rozdrobniony ser.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej