Mango chutney przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mango chutney

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 kilogram

175 gramów

2 sztuki

125 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

500 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mango obierz i pokrój w kostkę Włóż do rondla i dolej 1 szklankę wody. Zagotuj.

Krok 2

Następnie dodaj cukier, gotuj do chwili gdy mango będzie miało konsystencję dżemu

Krok 3

Zmiksuj imbir, czosnek i rodzynki po czym przypraw i dokładnie wymieszaj. Dodaj do mango.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mango chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mango chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mango chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mango chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mango chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mango chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mango chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mango chutney - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej