
Składniki
20 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukier puder przesiej przez sitko.

Krok 2
Masę marcepanową zagnieć z cukrem pudrem. Gotową masę podziel na 4 części.

Krok 3
Do maleńkiej miseczki wlej 1/2 łyżeczki wody, dodaj odrobinkę barwnika spożywczego i wymieszaj.

Krok 4
Porcje masy marcepanowej rozgnieć i posmaruj rozpuszczonym barwnikiem.

Krok 5
Załóż jednorazowe rękawiczki, aby nie zabarwić rąk i dokładnie zagnieć masę.

Krok 6
Z przygotowanych mas zrób wałeczki. Potnij każdy na 10-12 części i uformuj w dłoniach małe jajeczka.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej