Marynowana feta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynowana feta

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżeczki

12 plastrów

0.75 szklanki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tymianek posiekaj, czosnek obierz i zmiażdż.

Krok 2

W szklanym słoiku z pokrywką wymieszaj skórkę z cytryny, tymianek oraz czosnek.

Krok 3

Natępnie dodaj ser. Zamknij słój i delikatnie wstrząśnij, po czym otwórz raz jeszcze i wlej oliwę. Zakręć, wstaw do lodówki i schładzaj całą noc.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynowana feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynowana feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynowana feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynowana feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynowana feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynowana feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynowana feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynowana feta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej