
Składniki
4 sztuki
null
null
null
5 sztuk
4 plastry
600 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mięsa wbij jajko, dodaj namoczona i odciśniętą bułkę, zioła i 1 startą na tarce cebulę. Przypraw i wyrób.
Krok 2
Uformuj 4 placki, piecz 25 minut w 200 stopniach.
Krok 3
Resztę cebul pokrój w talarki i zeszklij na oleju. Dymkę posiekaj.
Krok 4
Placki wyjmij i posmaruj keczupem. W każdym zrób wgłębienie i wbij jajo. Posyp cebulą i dymką. Połóż boczek i piecz 15 minut w 190 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej