
Składniki
1 sztuka
null
3 łyżki
3 sztuki
1 pęczek
1 sztuka
3 sztuki
0.5 szklanki
700 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno pokrój, a następnie zeszklij na patelni.
Krok 2
Bułkę namocz i odciśnij. Koperek posiekaj.
Krok 3
Do mielonego mięsa dodaj cebulę, bułkę i jajko. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 4
Wyrób mięsną masę, po czym posmaruj nią wafle i załóż jeden na drugi.
Krok 5
Zwiń w roladę i pokrój w kromeczki.
Krok 6
Pozostałe dwa jajka roztrzep. Dodaj posiekany koperek, mleko i mąkę. Kromeczki zanurzaj w cieście i smaż na tłuszczu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej