Miodowe pieczone bakłażany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miodowe pieczone bakłażany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null szczypt

null szczypt

2 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 kilogram

0.75 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany umyj i potnij wzdłuż na plastry grube na 1 cm, oprósz solą, przełóż do miski.

Krok 2

Miód utrzyj razem z sokiem z cytryny i oliwą, dopraw do smaku i zalej marynatą przygotowane bakłażany. Marynuj przez 30 minut w chłodnym miejscu.

Krok 3

Posiekaj czosnek i utrzyj razem z jogurtem, dopraw do smaku.

Krok 4

Plastry bakłażana grilluj bezpośrednio na ruszcie, przez kilka minut z każdej strony. Podawaj razem z czosnkowym jogurtem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miodowe pieczone bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miodowe pieczone bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miodowe pieczone bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miodowe pieczone bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miodowe pieczone bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miodowe pieczone bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miodowe pieczone bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miodowe pieczone bakłażany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej