mix salat z jajkiem, szynką parmeńską i prażonym sezamem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

mix salat z jajkiem, szynką parmeńską i prażonym sezamem

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

1 opakowanie

4 łyżki

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę przełożyć do miski. Umyć i pokroić w słupki paprykę i ogórka.

Krok 2

jajko pokroić w ósemki. Pomidora umyć, sparzyć i pokroić w pół plastry.

Krok 3

Cebulę obrać i pokroić w piórka

Krok 4

Składniki dodać do sałaty i wymieszać. Ułożyć plastry szynki. Posypać sezamem, szczypiorkiem, koperkiem. Skropić sosem.

Mariola

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • mix salat z jajkiem, szynką parmeńską i prażonym sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • mix salat z jajkiem, szynką parmeńską i prażonym sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • mix salat z jajkiem, szynką parmeńską i prażonym sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • mix salat z jajkiem, szynką parmeńską i prażonym sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • mix salat z jajkiem, szynką parmeńską i prażonym sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • mix salat z jajkiem, szynką parmeńską i prażonym sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • mix salat z jajkiem, szynką parmeńską i prażonym sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • mix salat z jajkiem, szynką parmeńską i prażonym sezamem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka wiosenna
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej