mix salat z jajkiem, szynką parmeńską i prażonym sezamem
łatwe
14 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
50 gramów
1 opakowanie
4 łyżki
4 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę przełożyć do miski. Umyć i pokroić w słupki paprykę i ogórka.
Krok 2
jajko pokroić w ósemki. Pomidora umyć, sparzyć i pokroić w pół plastry.
Krok 3
Cebulę obrać i pokroić w piórka
Krok 4
Składniki dodać do sałaty i wymieszać. Ułożyć plastry szynki. Posypać sezamem, szczypiorkiem, koperkiem. Skropić sosem.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej