Mix sałat z szynką parmeńską i fasolą czewroną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mix sałat z szynką parmeńską i fasolą czewroną

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę przełożyć do miski. Pomidora umyć, sparzyć i pokroić w półplastry

Krok 2

Ogórka i paprykę umyć i pokroić w słupki. Jajko pokroić w ósemki.

Krok 3

Składniki dodać do sałaty i wymieszać. Dodać plastry szynki zwinięte w różyczki. Polać sosem. Posypać koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mix sałat z szynką parmeńską i fasolą czewroną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mix sałat z szynką parmeńską i fasolą czewroną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mix sałat z szynką parmeńską i fasolą czewroną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mix sałat z szynką parmeńską i fasolą czewroną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mix sałat z szynką parmeńską i fasolą czewroną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mix sałat z szynką parmeńską i fasolą czewroną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mix sałat z szynką parmeńską i fasolą czewroną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mix sałat z szynką parmeńską i fasolą czewroną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej