
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
3 ziarna
1.5 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę szatkujemy.
Krok 2
Wkładamy do głębokiego rondla, dolewamy szklankę wody. Wkładamy listek laurowy i ziele angielskie.
Krok 3
Przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości.
Krok 4
Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz pokruszoną kostką Knorr.
Krok 5
Koperek drobno siekamy. Dodajemy do kapusty pod koniec gotowania.
Krok 6
Dodajemy ocet. Mieszamy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej