Mortadela w panierce - chrupiąca, w jajku: przepis | Przepisy.pl pixel

Mortadela w panierce

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mortadelę w grube plastry.

Mortadela w panierce - Krok 1

Krok 2

Następnie zanurz je w jajku, a później obtocz w panierce Knorr.

Mortadela w panierce - Krok 2

Krok 3

Smaż na złoty kolor w rozgrzanym oleju po ok. 2-3 minuty z każdej strony. Podawaj z ulubionym sosem.

Mortadela w panierce - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Fajnym pomysłem jest panierowanie razem z wędliną kawałka sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mortadela w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mortadela w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mortadela w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mortadela w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mortadela w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mortadela w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mortadela w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Batony proteinowe
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mortadela w panierceMortadela w panierce

Szukacie pomysłu na przepis, który doskonale sprawdzi się jako ciepła przekąska? Sięgnijcie po mielonkę lub mortadellę i stwórzcie z nich znakomite danie! Próbowaliście kiedyś tych mięs w panierce? Jeżeli nie, to najwyższa pora, żeby poznać je w takiej odsłonie. Do przygotowania przekąski potrzebujecie tylko czterech składników! Zaopatrzcie się więc w: kiełbasę mortadellę lub mielonkę, opakowanie Fix Knorr panierka chrupiący kurczak paprykowy, jajko oraz olej roślinny. 

Dla kogo?

Mielonka lub mortadella w panierce w szczególności posmakują miłośnikom mięs. Te przysmaki z charakterystyczną nutą smakową, która jest preferowana przez smakoszy o określonym guście. 

Na jaką okazję?

Panierowana wędlina dobrze sprawdzi się na podwieczorek, przekąskę lub kolację. Możecie również zachwycić nią swoich gości. Znakomicie smakuje na ciepło, ale w wersji na zimno również jest bardzo smaczna. Nie musicie martwić się, że panierowana wędlina wystygnie i zmieni swoją konsystencję. Szukacie pomysłu na obiad? Mortadella lub mielonka w panierce również dobrze się sprawdzą. 

Czy wiesz, że?

Mortadella i mielonka w panierce doskonale komponują się z gotowanymi ziemniakami lub frytkami. To połączenie idealne! Dodatkowo możecie przygotować do nich najprostszą sałatkę z ogórków, pomidorów, fety i oliwy. Pycha! 

Dla urozmaicenia:

Lubicie ser? Możecie użyć go jako składnik dodatkowy, który urozmaici danie. Możemy Was zapewnić, że ciągnąca konsystencja sera dodatkowo urozmaici smak mortadelli. Nie jest to jednak obowiązkowy składnik!