
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kulę mozarelli kroimy w plastry grubości 1 cm.
Krok 2
Jajko mieszamy w miseczce i obtaczamy w nim plastry sera.
Krok 3
Obtoczone w jajku plastry sera obtaczamy w panierce z fixu.
Krok 4
Obsmażamy na oliwie z każdej strony do czasu uzyskania złotej skórki. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej