
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
150 gramów
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
3 sztuki
1 łyżka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Małże rozmroź w durszlaku na parze, a następnie pokrój w plasterki i włóż do kokilek.
Krok 2
Pomidory sparz, obierz, pokrój na ćwiartki i oczyść.
Krok 3
Posiekaj pieczarki, cebulę i czosnek.
Krok 4
Warzywa i pieczarki rozłóż na małżach, a wierzch obłóż kawałkami masła. Posyp solą, pieprzem i parmezanem.
Krok 5
Piecz 20 minut w temperaturze 250 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej