Meksykański kebab w orientalnej odsłonie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykański kebab w orientalnej odsłonie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

0.3 opakowania

1 szczypta

2 łyżeczki

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

500 gramów

null

null

1 opakowanie

2 łyżki

5 sztuk

4 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, posól i przyrumień na oliwie.

Krok 2

Mięso umyj, pokrój, dodaj do cebuli i podsmaż posypując je przyprawą gyros.

Krok 3

Ogórki oraz paprykę pokrój i wymieszaj z kukurydzą, dodaj bazylię.

Krok 4

Przygotuj makaron Wonton według przepisu na opakowaniu.

Krok 5

Czosnek rozgnieć w prasce. Wymieszaj wszystkie składniki na sos.

Krok 6

Tortille posmaruj sosem, rozłóż na nich usmażone mięso, warzywa i makaron.

Krok 7

Zwiń ciasno i włóż do nagrzanego piekarnika na około 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykański kebab w orientalnej odsłonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykański kebab w orientalnej odsłonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykański kebab w orientalnej odsłonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykański kebab w orientalnej odsłonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykański kebab w orientalnej odsłonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykański kebab w orientalnej odsłonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykański kebab w orientalnej odsłonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykański kebab w orientalnej odsłonie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Babka Wielkanocna
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej