
Składniki
100 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
1 opakowanie
400 gramów
100 gramów
1 opakowanie
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w grubą kostkę i przesmaż w garnku. Następnie wyjmij z garnka na papierowy ręcznik. Na tym samym tłuszczu obsmaż na złoty kolor pałki z kurczaka oraz kiełbasę.
Krok 2
Boczek, pałki oraz kiełbasę przełóż do naczynia żaroodpornego, dodaj odsączoną fasolkę, liść laurowy oraz ziele angielskie.
Krok 3
Cebulę przekrój na dwie połówki, marchewkę s plastry. Warzywa przesmaż w garnku na pozostałym tłuszczu.
Krok 4
Stwórz aromatyczny, ziołowy sos pomidorowy łącząc w garnku pomidory z zalewą, 100 ml wody oraz Fix Knorr. Wszystko razem wymieszaj i zagotuj.
Krok 5
Przygotowany gęsty sos wlej do żaroodpornego naczynia z mięsem, przykryj i wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i piecz ok. 45 minut. Gotowe danie podawaj z pieczywem lub np. kaszą.

Dobra rada:
To danie możesz również przygotować z innego rodzaju mięsa, np. z żeberek wieprzowych.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej