Mus z pieczonej dyni i jabłka podany z biszkoptami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mus z pieczonej dyni i jabłka podany z biszkoptami

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

2 listków

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Jabłko umyj, obierz i pokrój na ćwiartki. Usuń gniazda nasienne. Dynię pokrój w kostkę. W naczyniu żaroodpornym ułóż dynię i jabłko, i piecz w piekarniku do miękkości.

Mus z pieczonej dyni i jabłka podany z biszkoptami - Krok 1

Krok 2

Upieczoną dynię i jabłko zmiksuj razem z otrębami na gładką masę. Dodaj cynamon, migdały i rodzynki. Dokładnie wymieszaj.

Mus z pieczonej dyni i jabłka podany z biszkoptami - Krok 2

Krok 3

Gotowy mus przełóż do salaterek, udekoruj kleksem z jogurtu naturalnego oraz listkami mięty. Podawaj z biszkoptami.

Mus z pieczonej dyni i jabłka podany z biszkoptami - Krok 3
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, miedzi, manganu, witaminy A, witaminy E.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus z pieczonej dyni i jabłka podany z biszkoptami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus z pieczonej dyni i jabłka podany z biszkoptami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus z pieczonej dyni i jabłka podany z biszkoptami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus z pieczonej dyni i jabłka podany z biszkoptami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus z pieczonej dyni i jabłka podany z biszkoptami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus z pieczonej dyni i jabłka podany z biszkoptami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus z pieczonej dyni i jabłka podany z biszkoptami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mus z pieczonej dyni i jabłka podany z biszkoptami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej