Mus z pieczonej dyni i jabłka podany z biszkoptami
łatwe
22 osoby zapisały

Składniki
100 gramów
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
2 listków
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Jabłko umyj, obierz i pokrój na ćwiartki. Usuń gniazda nasienne. Dynię pokrój w kostkę. W naczyniu żaroodpornym ułóż dynię i jabłko, i piecz w piekarniku do miękkości.

Krok 2
Upieczoną dynię i jabłko zmiksuj razem z otrębami na gładką masę. Dodaj cynamon, migdały i rodzynki. Dokładnie wymieszaj.

Krok 3
Gotowy mus przełóż do salaterek, udekoruj kleksem z jogurtu naturalnego oraz listkami mięty. Podawaj z biszkoptami.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, miedzi, manganu, witaminy A, witaminy E.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej