Mus z pieczonych jabłek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mus z pieczonych jabłek

Autor: jestem dzikiem ale wygladam jak człowiek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

0.5 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać jabłka pokroić w połówki i wstawić na 15 minut do piekarnika (200 stopni).

Krok 2

Następnie wrzucić jabłka do miski i zmiksować blenderem. Aby mus był trochę rzadszy można dolać soku jabłkowego. Dodać cynamon i jeszcze miksować.

Krok 3

Przelać do szklanki posypać gorzką czekoladą. Kiwi pokroić w kostkę i posypać mus. Udekorować według uznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus z pieczonych jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus z pieczonych jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus z pieczonych jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus z pieczonych jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus z pieczonych jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus z pieczonych jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus z pieczonych jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mus z pieczonych jabłek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej