
Składniki
1 sztuka
2 szczypty
2 szczypty
1 szczypta
2 szczypty
1 łyżka
1 sztuka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab lekko rozbijamy, oprószamy przyprawami i obsmażamy na maśle z obu stron.
Krok 2
Cukinie myjemy i kroimy w plastry, dodajemy do schab. Paprykę oczyszczamy, kroimy w kawałki i dodajemy do schabu.
Krok 3
Podlewamy 2-3łyzkami wody, mieszamy i dusimy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej