Myśliwski sos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Myśliwski sos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

20 gramów

null

1 łyżka

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz wcześniej, po czym ugotuj je w tej samej wodzie. Osącz, pokrój w paski.

Krok 2

Pokrój w kostkę boczek, cebulkę drobno posiekaj.

Krok 3

Grzyby wymieszaj z cebulą i boczkiem, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 4

Wymieszaj z koncentratem pomidorowym, pokrojonym drobno czosnkiem i ogórkami.

Krok 5

Podlej wywarem pozostałym po gotowaniu grzybów i duś na małym ogniu przez kilka minut.

Krok 6

Wymieszaj z musztardą i dopraw do smaku. Smalec zasmaż w osobnym naczyniu razem z mąką i zagęść sos.

Krok 7

Gotuj często mieszając, aż sos zgęstnieje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Myśliwski sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Myśliwski sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Myśliwski sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Myśliwski sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Myśliwski sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Myśliwski sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Myśliwski sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Myśliwski sos  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej