Sos z papryki i pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z papryki i pomidorów

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

null

null

null szczypt

null

4 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 7

Gorący sos włóż do słoików, posyp orzechami i zalej łyżką oleju. Pasteryzuj przez ok. 20 minut.

Krok 1

Pomidory umyj i pokrój w cząstki. Cebulę obierz i posiekaj.

Krok 2

Rozgotuj je razem, podlewając kilkoma łyżkami wody.

Krok 3

Następnie przetrzyj je przez sito. Masę gotuj przez ok. 20 minut - do momentu, gdy zgęstnieje.

Krok 5

Umyte strąki papryki opiecz w piekarniku, oczyść z pestek, zmiksuj i wymieszaj z pomidorami.

Krok 6

Czosnek rozetrzyj z solą, dodaj olej, pieprz i wymieszaj.

Krok 4

Sos dopraw Delikatem Knorr.

tommy

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej