
Składniki
0.5 szklanki
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
4 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brzegi szklanek zamoczyć w białku a potem w cukrze pudrze.
Krok 2
Każdą limonkę podzielić na części. Części pokroić razem z trawą cytrynową.
Krok 3
Razem z cukrem umieścić w blenderze, dodać wodę i zmiksować.
Krok 4
Napój przelać przez sitko do szklanek i zalać do pełna wodą sodową. Do każdej szklanki włożyć kostkę lodu i plasterek limonki
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej