Napój z limonki i trawy cytrynowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Napój z limonki i trawy cytrynowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brzegi szklanek zamoczyć w białku a potem w cukrze pudrze.

Krok 2

Każdą limonkę podzielić na części. Części pokroić razem z trawą cytrynową.

Krok 3

Razem z cukrem umieścić w blenderze, dodać wodę i zmiksować.

Krok 4

Napój przelać przez sitko do szklanek i zalać do pełna wodą sodową. Do każdej szklanki włożyć kostkę lodu i plasterek limonki

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Napój z limonki i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Napój z limonki i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Napój z limonki i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Napój z limonki i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Napój z limonki i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Napój z limonki i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Napój z limonki i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Napój z limonki i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej