
Składniki
2 opakowania
75 gramów
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 pęczek
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sery razem z łyżką miękkiego masła włóż do miski i zmiksuj robotem kuchennym, do uzyskania jednolitej, gładkiej masy.
Krok 2
Cebule obierz, jedną pokrój w drobną kosteczkę i wymieszaj dokładnie z serowym kremem, druga pokrój w cienkie talarki i odłóż. Dopraw masę do smaku i przełóż na małe miseczki.
Krok 3
Każdą z nich udekoruj plasterkami pokrojonej cebuli i posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej