
Składniki
3 sztuki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 łyżka
330 mililitrów
250 gramów
1 puszka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka ubijamy na sztywno dosypujemy pomalutku cukier potem dodajemy pojedynczo zółtka,olec i ocet
Krok 2
Na najmniejszych obrotach dosypujemy wymieszane maki z proszkiem do pieczenia
Krok 3
Na papier do pieczenia nakładamy ciasto łyżką w formie bardziej owalnej
Krok 4
piec 5 minut w temp 180*C.Ciepłe złożyc
Krok 5
Śmietanke 30% ubic na sztywno dodac serek mascarpone
Krok 6
posmarowac dzemem i bita smietana z mascarpone.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej