OMLECIKI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

OMLECIKI

Autor: Patrycja Kołodziej

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżka

330 mililitrów

250 gramów

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubijamy na sztywno dosypujemy pomalutku cukier potem dodajemy pojedynczo zółtka,olec i ocet

Krok 2

Na najmniejszych obrotach dosypujemy wymieszane maki z proszkiem do pieczenia

Krok 3

Na papier do pieczenia nakładamy ciasto łyżką w formie bardziej owalnej

Krok 4

piec 5 minut w temp 180*C.Ciepłe złożyc

Krok 5

Śmietanke 30% ubic na sztywno dodac serek mascarpone

Krok 6

posmarowac dzemem i bita smietana z mascarpone.

Tagi:JAJKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • OMLECIKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • OMLECIKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • OMLECIKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • OMLECIKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • OMLECIKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • OMLECIKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • OMLECIKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • OMLECIKI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pasztet domowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej