Ośmiornica przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ośmiornica

Autor: gukinga

ratingratingratingratingrating

4

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

10 sztuk

1 łyżka

1 szczypta

2 łyżeczki

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki gotujemy, następnie mielimy.

Krok 2

Dodajemy jajko, mąkę oraz kostkę Knorr i pieprz, wszystko zagniatamy i formujemy placuszki, które smażymy na oleju na złoty kolor.

Krok 3

Podajemy z paluszkami krabowymi odrobiną majonezu oraz ketchupu. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ośmiornica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ośmiornica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ośmiornica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ośmiornica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ośmiornica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ośmiornica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ośmiornica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ośmiornica - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Duszona fasola
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej