Ostra zupa z ciecierzycą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostra zupa z ciecierzycą

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

3 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżka

0.5 łyżeczki

250 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa obierz, opłucz. Cebulę pokrój w kostkę a warzywa korzeniowe zetrzyj na tarce jarzynowej. W garnku zagotuj 1 litr wody, rozpuść z nim kostki bulionu na cielęcinie.

Krok 2

Kiełbasę pokrój w niezbyt cienkie półplasterki, wrzuć na rozgrzaną patelnię z masłem klarowanym, podsmaż aż się zrumieni.

Krok 3

Dodaj wszystkie warzywa i chilli, smaż razem mieszając przez kilka minut aż całość zacznie się rumienić i zmięknie.

Krok 4

Podsmażone warzywa oprósz mąką i fixem do Kurczaka po meksykańsku, wymieszaj dobrze i przełóż do bulionu. Dodaj też osączoną ciecierzycę. Gotuj razem ok. 10 minut. Na koniec dosyp koperek. Przed podaniem odstaw zupę na 15 min. żeby odpoczęła.

Izabella Kulińska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostra zupa z ciecierzycą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostra zupa z ciecierzycą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostra zupa z ciecierzycą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostra zupa z ciecierzycą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostra zupa z ciecierzycą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostra zupa z ciecierzycą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostra zupa z ciecierzycą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostra zupa z ciecierzycą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Placek à la podpłomyk
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej