
Składniki
0.5 łyżeczki
3 łyżeczki
0.75 szklanki
2 sztuki
2 szklanki
40 gramów
2 łyżki
1 sztuka
5 łyżeczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do ciepłego mleka dodaj pokruszone drożdże, cukier i sól. Odstaw przykrytą miskę do czasu, gdy drożdże się rozpuszczą.
Krok 2
Dodaj jajka, mąkę, wszystko wymieszaj tak, aby ciasto było jednolite. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia.
Krok 3
Ciasto wyłóż na stolnicę, rozwałkuj na grubość 2 cm. Szklanką wykrój koła i gotuj pączki nad parą.
Krok 4
Czekoladę rozpuść, dodaj dżem i kakao, wszystko razem wymieszać i polej pączki.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej