Cynamonowe Palmiery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PALMIERY

Autor: kate131

ratingratingratingratingrating

6

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto rozłożyć. Cukier, cukier waniliowy i cynamon wymieszać. posypać rozłożone ciasto i lekko uklepać.

Krok 2

złożyć ciasto na pół, do środka boki. Następnie znów posypać i znów złożyć tak samo jak poprzednio do środka. Złożyć razem do środka,zrobi się rulon

Krok 3

Kroić na ok 1 cm paski, układać na papierze do pieczenia w dużych odległościach od siebie bo urosną.

Krok 4

Piec ok 15-20 minut w 180 stopniach.Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PALMIERY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PALMIERY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PALMIERY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PALMIERY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PALMIERY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PALMIERY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PALMIERY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PALMIERY - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej