
Składniki
1 szklanka
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto rozłożyć. Cukier, cukier waniliowy i cynamon wymieszać. posypać rozłożone ciasto i lekko uklepać.
Krok 2
złożyć ciasto na pół, do środka boki. Następnie znów posypać i znów złożyć tak samo jak poprzednio do środka. Złożyć razem do środka,zrobi się rulon
Krok 3
Kroić na ok 1 cm paski, układać na papierze do pieczenia w dużych odległościach od siebie bo urosną.
Krok 4
Piec ok 15-20 minut w 180 stopniach.Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej