
Składniki
500 mililitrów
1 łyżka
4 łyżki
5 sztuk
10 sztuk
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek zmiażdż i zarumień go na łyżce masła. Zmieszaj go z sosem sojowym i przełóż na paluszki.
Krok 2
Płaty przekrój na połowy i posmaruj roztopionymi 3 łyżkami masła.
Krok 3
Każdy paluszek wraz z czosnkiem i sosem zawiń w połowę płatu ciasta, a końce zlep.
Krok 4
Paluszki wrzucaj na rozgrzany głęboki olej i smaż, aż będą złote.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej