Terrina warzywna II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Terrina warzywna II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
12 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

100 mililitrów

1 sztuka

12 plastrów

2 łyżki

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i oczyść cukinię oraz bakłażana, pokrój w plastry. Paprykę pokrój na ćwiartki.

Krok 2

Warzywa oprósz pieprzem, skrop oliwą i odłóż na 30 minut, po tym czasie posól. Podsmaż je na patelni.

Krok 3

Sałatę pokrój na kawałki.

Krok 4

Formę wyłóż folią, na spodzie ułóż plastry cukinii, następnie połowę bakłażana i sałaty, powtórz warstwy. Przykryj folią, dociśnij i odłóż na godzinę.

Krok 5

Twaróg utrzyj mikserem na gładki krem ze szczypiorkiem, dopraw solą i pieprzem.

Krok 6

Terinnę wyjmij z formy, schłodzoną podawaj z twarożkiem, szynką i pesto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Terrina warzywna II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Terrina warzywna II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Terrina warzywna II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Terrina warzywna II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Terrina warzywna II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Terrina warzywna II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Terrina warzywna II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Terrina warzywna II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
22 osoby oglądają przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej