Parówki zapiekane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówki zapiekane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

150 gramów

6 sztuk

1 szklanka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wlej do rondla mleko i dodaj starty ser. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 2

Podgrzewaj na małym ogniu stale mieszając do czasu, gdy sos zgęstnienia.

Krok 3

Obierz parówki z osłonek i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Zalej sosem i posyp chrzanem.

Krok 4

Zapiekaj około 15 minut w piekarniku w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej