Kasza gryczana z żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza gryczana z żółtym serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 szklanki

5 sztuk

3 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę gryczaną ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem tłuszczu.

Krok 2

Parówki pokrój w plastry, a ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 3

Kaszę wyłóż do naczynia żaroodpornego na na zmianę z pokrojonymi parówkami i startym żółtym serem.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z ketchupem i polej zapiekankę.

Krok 5

Posyp resztą sera i zapiekaj do czasu, gdy ser się rozpuści.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza gryczana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza gryczana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza gryczana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza gryczana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza gryczana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza gryczana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza gryczana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza gryczana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka bałkańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej