Tapenade przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tapenade

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

50 gramów

1 szklanka

2 łyżki

1 sztuka

50 mililitrów

10 sztuk

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę namocz w winie, aby napęczniała.

Krok 2

Zmiksuj kapary, zielone oliwki i sok z cytryny.

Krok 3

Dodaj czarne oliwki i anchois.

Krok 4

Stopniowo dolewaj oliwę, a na końcu - żelatynę.

Krok 5

Pastę wstaw do lodówki na 30 minut i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tapenade - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gołąbki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej