
Składniki
12 sztuk
4 sztuki
5 łyżek
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
250 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę pokrój w cienkie paseczki, przełóż do miski, skrop olejem i wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr. Roszponkę umyj i lekko osusz.
Krok 2
Majonez połącz z miodem, musztardą i cebulą Knorr aby powstał sos.
Krok 3
Kiełbaski podsmaż na oleju.
Krok 4
Bułki przekrój wzdłuż na pół, posmaruj sosem. Najpierw połóż po trzy kiełbaski, następnie czerwoną kapustę i roszponkę. Przykryj bułką i podawaj z dodatkowym sosem oddzielnie.

Dobra rada:
Zamiast bawarskich kiełbasek możesz użyć kiełbasek drobiowych lub wegetariańskich.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Bawarski burger
Burgery zawładnęły kulinarnym światem. Z potrawy kojarzonej głównie z fast foodem stały się przysmakiem podawanym w najlepszych restauracjach. Nic nie stoi na przeszkodzie, by ten modny specjał przygotować we własnej kuchni. Tym razem z bardziej europejskim niż amerykańskim sznytem – oto przepis na bawarski burger.
Dla kogo?
Przepis uwielbiany przez kucharzy, którzy w kuchni stawiają na nieoczywiste połączenia. Burger bez porcji mielonego mięsa? W bawarskim stylu królują soczyste kiełbaski! Smaczne zamieszanie na talerzach jest zawsze mile widziane.
Na jaką okazję?
Bawarskim burgerem warto się pochwalić, więc zaproście przyjaciół na degustację. Popołudniowe i wieczorne spotkania w gronie najbliższych okażą się jeszcze przyjemniejsze. Niech każdy gość samodzielnie wybierze dodatki.
Czy wiesz, że?
Czerwonawy odcień modrej kapusty dodaje potrawom kolorytu. Przygotowując ją na ciepło, liście warto skropić octem lub sokiem z kwaśnych owoców. Dzięki temu zachowają apetyczną barwę.
Dla urozmaicenia:
Burgery bawarskie doskonale smakują z frytkami. Przygotujecie je tradycyjnie z ziemniaków, ale także z selera, buraka lub korzenia pietruszki.