Pasta z soczewicy do chleba przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z soczewicy do chleba

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 łyżek

null szczypt

2 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

null szczypt

null szczypt

null szczypt

1 pęczek

1 sztuka

250 gramów

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa drobno pokrój. Natkę drobno posiekaj.

Krok 2

Soczewicę, marchewkę, pietruszkę, selera i pora zalej wrzącą wodą i ugotuj. Dodaj majeranek.

Krok 3

Cebulę pokrój i podsmaż.

Krok 4

Gdy warzywa będą miękkie zmiksuj w blenderze.

Krok 5

Dodaj cebulę i posiekaną natkę pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z soczewicy do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z soczewicy do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z soczewicy do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z soczewicy do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z soczewicy do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z soczewicy do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z soczewicy do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z soczewicy do chleba - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej