Pasta fasolowa z selerem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta fasolowa z selerem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

0.25 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

300 gramów

0.25 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj fasolę, a następnie zalej ją 2-3 szklankami przegotowanej wody i pozostaw na noc.

Krok 2

Następnego dnia ugotuj ją z dodatkiem cukru i cząbru.

Krok 3

Gdy będzie już miękka dodaj sól i odparuj.

Krok 4

Zmiksuj, wymieszaj z majonezem, cebulą i selerem. Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta fasolowa z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta fasolowa z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta fasolowa z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta fasolowa z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta fasolowa z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta fasolowa z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta fasolowa z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta fasolowa z selerem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej