Penne z sosem śmietanowo-brokułowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne z sosem śmietanowo-brokułowym

Autor: Dziewczyna z tatuażem

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 opakowanie

200 gramów

2 szczypty

1 sztuka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotuj makaron z dodatkiem soli i oliwy z oliwek. Brokuły podgrzej na parze lub w mikrofalówce (jeśli używasz świeżych ugotuj je).

Krok 2

Rozdrobniony ser wrzuć do garnka, dodaj śmietany, gotuj na małych ogniu mieszając co jakiś czas. Kiedy ser się rozpuści dodaj delikat.

Krok 3

Gotowe brokuły pokrój w małe kawałeczki, dodaj do sosu. Całość podgrzej.

Krok 4

Następnie dodaj sos do odcedzonego makaronu, podgrzewaj przez chwilę i gotowe. Smacznego !!!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z sosem śmietanowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z sosem śmietanowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z sosem śmietanowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z sosem śmietanowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z sosem śmietanowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z sosem śmietanowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z sosem śmietanowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z sosem śmietanowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej